Go to content

ŠKODA: Pașii spre era mobilității electrice

ŠKODA ENYAQ iV: emoție, eficiență, electrificare

Brandul ŠKODA face următorul pas în implementarea strategiei sale în domeniul mobilității electrice prin lansarea primului model complet electric, SUV-ul ENYAQ iV. Acesta este primul model de serie al producătorului ceh construit pe baza platformei auto modulare electrice MEB a Grupului Volkswagen. Modelul a fost construit în inima companiei ŠKODA, Mladá Boleslav din Cehia odată cu acesta  lansând și o nouă structură pentru gama sa de produse și un concept nou inovator pentru interior. De asemenea, ŠKODA ENYAQ iV oferă tracțiune spate sau integrală, precum și o autonomie optimă pentru condusul cotidian, de până la 510 km* (conform ciclului WLTP), plus spațiu generos specific mărcii.

Thomas Schäfer, președintele ŠKODA AUTO, a declarat: ”Lansarea modelului ENYAQ iV reprezintă începutul unei noi ere pentru ŠKODA. Este o dovadă extraordinară de încredere în expertiza mărcii ŠKODA și aș dori să îi mulțumesc întregii echipe pentru că a reușit să pună ENYAQ iV ”pe roate”.

Noi membri în Familia  ŠKODA OCTAVIA

Totodată, marca ŠKODA aduce noutăți și modelului principal, de suflet și de volum, ŠKODA OCTAVIA. Acest model se situează ca fiind în topurile celor mai căutate și vândute mașini în multiple țări europene. Astfel, brandul a adăugat în portofoliul familiei OCTAVIA un model SCOUT robust și unul RS sportiv.

Cele două modele noi sunt hibride și poară emblema iV generând 150 kW (204 CP). ŠKODA SCOUT este disponibilă doar în variant COMBI oferind în dotarea o caroserie cu elemente robuste și un pachet pentru drumuri grele ce îi ridică garda la sol ca dotare standard. ŠKODA RS vine și în versiunea OCTAVIA RS iV 180 kW (245 CP), iar ambele modele sunt echipate cu tehnologie mild hybrid.

Povestea de success a modelul ŠKODA OCTAVIA începe în anul 1959. Acesta este al optulea model al mărcii construit după terminarea celui de-al Doilea Război Mondial, dar și a opta ŠKODA  dotată cu suspensii ultra-moderne pentru fiecare roată, de aici reieșind și numele ,,OCTAVIA” semnificând ,,al optulea” în limba latină.