Go to content

Avantajele mașinilor rulate

În timp ce producătorii de automobile lansează mașini noi, pandemia globală a făcut ca mulți utilizatori să treacă pe piața mașinilor rulate. Aceasta a cunoscut un boom brusc în ceea ce privește vânzările, deoarece reprezintă un loc convenabil unde se pot găsi autovehicule bune într-o gamă de prețuri accesibile. ,,Mașinile noi devin atât de scumpe încât nu sunt la îndemâna multor cumpărători, dar există atât de multe vehicule mai accesibile, încât piața autovehiculelor rulate devinde din ce în ce mai populară", a declarat Ivan Drury de la Edmunds, o companie de analiză a datelor auto.

Un prim avantaj este faptul că, o mașină rulată  va fi mai puțin costisitoare, decât una nouă. De asemenea, autoturismele își pierd valoarea cu fiecare lună și kilometru care trece, dar cel mai abrupt declin se întâmplă imediat; unele modele își pot pierde cu 40% sau mai mult din valoarea lor în primul an. Totodată, întregul proces de cumpărare este mult mai simplu. În majoritatea cazurilor, dealerul se va ocupa de toate documentele, inclusiv taxele, finanțarea, licențierea și înregistrarea. Trebuie doar să semnați actele necesare și să lăsați toți acești pași stresanți care consumă timp și energie în seama dealerului dumneavoastră.

Un alt aspect important sunt taxele de asigurare care vor fi afectate de vârsta unei mașini, dar în acest caz vehiculul folosit tinde să fie mai puțin costisitor. Totodată, diversitatea este un element cheie, vă permite să răsfoiți un spectru mai larg. Poate vă doriți un model, un pachet de opțiuni sau un design anume care nu se mai fabrică, iar în acest caz printre autovehiculele rulate puțeți găsi exact ceea ce căutați. Un alt avantaj al deciziei de a cumpăra second hand este abilitatea de a privi înapoi la istoricul vehiculului. Pe lângă toate informațiile generale pe care le puteți găsi despre o mașină, cum ar fi recenziile consumatorilor, puteți vedea istoricul specific al unui autoturism și cum va funcționa acesta în viitor.

În același timp frumusețea acestei pieți o reprezintă potențialul comunităților pieselor de schimb. Indiferent de marca sau modelul mașinii pe care îl aveți există mereu un colț al internetului dedicat proprietarilor cu aceleași dorințe, iar astfel, repararea unei autovehicul rulat este mult mai ușoară decât repararea unuia nou. De asemenea, este semnificativ mai ieftin, deoarece piesele sunt ușor de procurat.